Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@17:55:19 GMT

چرا ناتو در اوکراین منطقه پرواز ممنوع ایجاد نمی‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۹۸۲۹

چرا ناتو در اوکراین منطقه پرواز ممنوع ایجاد نمی‌کند؟

ولودیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور و همینطور دیگر مقامات ارشد اوکراین، بارها از ناتو خواسته‌اند منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور ایجاد کند تا تهدید جنگنده‌ها و دیگر پرنده‌های نظامی روسیه خنثی شود.

به گزارش مشرق، ولودیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور و همینطور دیگر مقامات ارشد اوکراین، بارها از ناتو خواسته‌اند منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور ایجاد کند تا تهدید جنگنده‌ها و دیگر پرنده‌های نظامی روسیه خنثی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش نیویورک‌تایمز، این درخواست، توسط ناتو رد شده و رهبران ناتو گفته‌اند که تمایلی برای انجام این کار ندارند؛ چون می‌ترسند که این اقدام، آنها را به جنگی گسترده با روسیه بکشاند.

منطقه پرواز ممنوع، درواقع فرمانی است که براساس آن، پرواز هرگونه هواپیمایی در یک فضای مشخص ممنوع می‌شود. این ممنوعیت گاهی به‌خاطر دلایل امنیتی روی ساختمان‌های دولتی یا مکان‌های عمومی اعمال می‌شود. علاوه بر این، منطقه پرواز ممنوع گاهی هنگام برگزاری مراسم بزرگ مذهبی یا رژه نظامی، بر فراز محل برگزاری مراسم اعمال می‌شود. مناقشه‌برانگیزترین کاربرد منطقه پرواز ممنوع وقتی است که در جریان یک نبرد یا منازعه اعمال می‌شود و به همین‌خاطر، به جنگنده‌ها اجازه داده نمی‌شود تا تحرکات هجومی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: پنتاگون، هواپیمای سوخت‌رسان و نیرو به اروپا اعزام می‌کند

استفاده مدرن از منطقه پرواز ممنوع، به جنگ خلیج‌فارس بازمی‌گردد. بعد از آنکه آمریکا و متحدانش، حمله عراق به کویت را دفع کردند، صدام حسین از هلی‌کوپترهای نظامی استفاده کرد تا قیام‌های مردمی در کشورش را سرکوب کند. در این سرکوب وحشیانه، هزاران غیرنظامی کشته شدند. ائتلافی که ضدصدام حسین تشکیل شده بود، علاقه‌ای نداشت تا یک حمله نظامی تمام‌عیار به داخل خاک عراق ترتیب دهد. به جای آن آمریکا، انگلیس و فرانسه به‌عنوان گامی محدود برای حمایت در مقابل حملات هوایی عراق، در شمال و جنوب این کشور منطقه پرواز ممنوع ایجاد کردند. منطقه پرواز ممنوع در عراق تا سال ۲۰۰۳ادامه داشت. منتقدان می‌گفتند که این اقدام فاقد مجوز قانونی بود و دیگر اینکه حملات آمریکا به زیرساخت‌های دفاع هوایی عراق، باعث کشته‌شدن غیرنظامیان شده بود.

مناطق پرواز ممنوع در دیگر نقاط دنیا هم اعمال شده‌اند. ناتو، با مجوز سازمان ملل، بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ در جریان بحران بالکان، بر فراز بوسنی و هرزگوین منطقه پرواز ممنوع اعمال کرد. متحدان غربی دوباره در سال ۲۰۱۱، این بار در لیبی دست به اقدام مشابهی زدند؛ زمانی که سرهنگ معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی در حال سرکوب شدید یک شورش علیه حکومت خود بود.

منطقه پرواز ممنوع به کشورها اجازه می‌دهد بدون اینکه تعداد زیادی نیرو وارد معرکه کنند، دست به اقداماتی بزنند. آنها به جای استفاده از نیروی پیاده به‌صورت کلاسیک، از تعداد اندکی هواپیما استفاده می‌کنند تا از مناطق خودی، مخصوصا زیرساخت‌ها دفاع کنند، اما اعمال چنین محدودیت‎‌هایی احتمالا به استفاده چشمگیر از اعمال زور، در مواردی مثل ازبین بردن سامانه‌های دفاع موشکی و سرنگون‌ کردن جنگنده‌های دشمن نیاز دارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هشدار داده که هر کشوری بخواهد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین ایجاد کند درواقع در نبرد مسلحانه شرکت کرده است. او با این صحبت‌ها، تهدید اقدام تلافی‌جویانه روسیه را پیش کشیده است. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو جمعه گفت که اعضای این سازمان از ترس اینکه اعمال منطقه پرواز ممنوع به «یک نبرد تمام‌عیار در اروپا» تبدیل شود، با آن مخالف هستند. او گفته است: «ما به‌عنوان ناتو این مسئولیت را داریم که از گسترش جنگ به فراتر از اوکراین جلوگیری کنیم.»

او گفته است که ایجاد منطقه پرواز ممنوع به‌معنای اعزام جنگنده‌های ناتو و احتمالا «شلیک به هواپیماهای روسیه» خواهد بود. استولتنبرگ هشدار داده که چنین کاری می‌تواند به کشیده شدن جنگ به دیگر کشورهای اروپا و افزایش لطمات انسانی منجر شود.

ولودیمیر زلینسکی گفته است که خودداری ناتو از انجام چنین کاری، نشان دادن چراغ سبز به روسیه است تا جنگ را ادامه دهد. او نشستی که ناتو در آن، این تصمیم را گرفته، «ضعیف» و «گیج» خوانده است. او گفته که نیروهای روس مناطق غیرنظامی، کلیساها و مدارس را بمباران می‌کنند و ایجاد نکردن منطقه پرواز ممنوع به‌معنای نشان دادن چراغ سبز برای بمباران بیشتر است. او در سخنانی تند خطاب به کشورهای عضو ناتو گفته است: «از امروز، شما هم در مرگ کسانی که جانشان را از دست می‌دهند سهیم هستید. آنها به‌خاطر ضعف و عدم ‌اتحاد شما می‌میرند.» 

ایده ایجاد منطقه پرواز ممنوع در آمریکا هم مخالفان زیادی دارد و مارک روبیو، سناتور جمهوریخواه گفته است که چنین کاری، آمریکا را به جنگ جهانی سوم می‌کشاند. او گفته است: «من نمی‌دانم آیا کسانی که بر این ایده اصرار می‌کنند، اصلا می‌دانند اعمال منطقه پرواز ممنوع دقیقا چیست. این کار یعنی ما تمایل داریم که با جنگنده‌های روس درگیر شویم و آنها را سرنگون کنیم و وقتی هواپیماها را به آنجا می‌فرستیم باید سامانه‌های دفاع موشکی را نه‌تنها در اوکراین که در روسیه و بلاروس هم خنثی کنیم. همه اینها یعنی منطقه پرواز ممنوع؛ یعنی درواقع جنگ جهانی سوم.»

منبع: روزنامه همشهری

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت ناتو اوکراین منطقه پرواز ممنوع روزنامه همشهری تحولات اوکراین جنگ اوکراین و روسیه جنگ اوکراین خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت منطقه پرواز ممنوع جنگنده ها او گفته بر فراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۹۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد

یک روزنامه انگلیسی نوشت دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین به صورت مسالمت‌آمیز طرح مفصلی دارد، اما تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه تایمز مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طرحی مفصل برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین دارد؛ اما قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه تایمز گفت: (ترامپ) یک طرح دارد اما نمی‌خواهد درباره آن با شبکه‌های خبری صحبت کند، چون در آن صورت دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند.

به گفته این منبع، ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پایان بخشیدن به جنگ اوکراین را در فهرست وعده‌های اصلی خود قرار دهد.

این گزارش در حالی منتشر شده که ترامپ بارها گفته است در صورت پیروزی در انتخابات می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این جنگ را تمام کند. او همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته گفت در صورت پیروزی در انتخابات تنها زمانی حاضر به حمایت از اوکراین خواهد شد که اروپا هم در این حمایت شریک باشد.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات حداقل بودجه نظامی لازم برای کشورهای عضو ناتو را از ۲ درصد به سه درصد افزایش دهد.

منابع نزدیک به ترامپ باور دارند به نظر می‌رسد ترامپ این ایده را در پی گفت‌وگو با «آندژی دودا»، رئیس‌جمهور لهستان پرورده باشد. دودا نیز پیش‌تر خواستار افزایش چشمگیر در بودجه دفاعی ناتو شده بود و انتظار می‌رود در اجلاس آتی سران ناتو آن را مطرح کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • هشدار مجارستان برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • ببینید | نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • فیلم/ نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران